arculat  

Logók mozgásban – 5 animált logó típus példákkal

Az animált logók egyre népszerűbbek hiszen dinamikus, innovatív és figyelemfelkeltő módon adnak megjelenést a márkáknak.

Animalt-logok

Az animált logó használat egyre népszerűbb trend a márkák körében, ami nem véletlen. Egy vállalkozás arculata sokkal árnyaltabb képet közvetít magáról a cégről, mint amit szavakkal ki lehet fejezni. A márka arculat nemcsak a logóról vagy a színpalettáról szól, hanem az általános megjelenésről és hangnemről, amit a vállalkozás képvisel. Egy animált logóval tovább emelhetjük meglévő arculatunk egyediségét, megjelenését, segítve, hogy kiemelkedjünk a versenytársak közül.

 

Hogyan erősítik a logóanimációk a márkákat?

Nagyobb figyelem

Evolúciós örökségünk, hogy sokkal nagyobb figyelmer szentelünk a mozgó objetumokra, tárgyakra környezetünkben. Ez alapvető túlélési stratégiánk része, be van kódolva a DNS-ünkbe. Automatikusan regálunk, ha mozgást látunk, ilyenkor megállunk és a részletekre koncentrálunk.

Könnyebb felidézhetőség

Az animált logók használata segíti a márka könnyebb beazonosítását és emlékezetességét. Egy kreatívan mozgatott logó nemcsak kiemelkedik a tömegből, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy a vállalkozás neve és logója mélyebben beépüljön a fogyasztók fejébe. Az egyik legfontosabb dimenzió a márka menedzsmentben, hogy a fogyasztók emlékezzenek a márkánkra. Kutatások szerint az animált, ill. videós megjelenésekre az emberek sokkal jobban emlékeznek, a statikus tartalmakhoz képest.

Egyediség

Az animált logók lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy kiemelkedjenek a versenytársak közül. Egy jól tervezett animáció segíthet a márka egyediségének, személyiségének és értékeinek hangsúlyozásában. Egy animált logó azt a benyomást kelti, hogy a vállalat naprakész, lépést tart a legújabb technológiákkal és trendekkel. A professzionalizmus és előrelátás növeli a márka értékét a fogyasztók szemében.

 

Az animált logó típusai

Ismert és kevésbé ismert példákon mutatunk be logóanimációkat.

Részben animált logók

Itt a logó egy része statikus marad, míg egy másik része animálódik. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a márka megjelenés könnyen beazonosítható legyen, miközben a mozgó elemek felkeltik a figyelmet. Ezek a logóanimációk a meglepetés erejéval hatnak. A részben animált logókat gyakran használják videókban, prezentációkban vagy olyan digitális felületeken, ahol a dinamika és az interaktivitás nagyobb hangsúlyt kap.

Sello Logo Animation

 

Shazam-animalt-logo

 

Forgó animált logók

A forgó animált logók egyedivé és igazán mozgalmassá teszik a márka arculatot. A logó bizonyos komponensei 360 fokos forgással mozognak, ami frissességet és dinamizmust sugároz. A forgó animációk különösen hatékonyak lehetnek, ha a logo geometriai formákat vagy szimmetrikus elrendezést használ.

Paypal Logo Animation Example

Átváltozó (morphing) animált logók

Ez az animáció egy olyan technika, amelyben a logó egyes elemei folyamatosan és látványosan változnak és alakulnak át egymásba, képi elemből szöveggé, vagy egyik képből a másikba. Ez a fajta animáció nagyon hatékony lehet, amikor valamilyen folyamatot, fejlődést vagy változást szeretnénk bemutatni.

Fedex Express Logo Animation

 

Dunkin Donats logo

Elrejtő és felfedő animált logók

Ezek az animált logók a titokzatosság és a meglepetés erejével hatnak. A logó vagy annak egyes elemei első körben nem láthatóak, majd az animáció során fokozatosan tárulnak fel, felkeltve a közönség kíváncsiságát. Ezek az animációk gyakran játszanak a nevek kezdőbeűivel, rövidítéseivel, szójátékokkal.

logo-animation-Allvit

Google Logo Animation Example

Ismétlődő (loopolt) logó animációk

A loopolt logók esetében a mozgás folyamatosan újra kezdődik, ismétlődik vég nélkül. Tulajdonképpen nem tudjuk, hol van az elejé és a vége az animációnak. Természetesen mindegyik animációs logó loopolható. Főként olyan helyeken érdemes őket használni, ahol nem kell sokáig ugyanazt a képernyőt nézni, pl. indoor, outdoot display felületeken, kirakatokban, rendezvényeken.

Logo-Helsinki Univ

Hol lehet felhasználni az animált logókat?

Az animált logók számos helyen felhasználhatóak, ahol a márka jelen van. Íme néhány példa:

  • Weboldalak: A weboldalak fejlécében vagy láblécében elhelyezve kellemes meglepetést okozhatnak, azonban fontos, hogy csak néhány másodpercig mozogjanak, ne zavarják a felhasználói élményt.
  • Mobil aplikációk: Az animált logók felhasználhatóak az alkalmazás betöltő képernyőjén, a menüben, vagy akár a push értesítésekben.
  • Márka videók: Az animált logók tökéletesen illeszkednek a videók intro és outro részeibe, így még emlékezetesebbé téve a márkamegjelenést.
  • Prezentációk: Az animált logók professzionálisabb megjelenést adhatnak a prezentációknak.
  • Social Média: Az animált logók használhatóak borítókon, hirdetésekben vagy bejegyzésekben.
  • E-mailek: Az animált logók e-mailekben is használhatóak, hogy fokozzák a márka észlelhetőségét és megkülönböztetését.
  • Banner hirdetések: Az animált logókat lehet használni banner hirdetésekben is, hogy magasabb kattintási arányt érjenek el.
  • Rendezvények, kiállítások, vásárok: Az animált logók felhasználhatóak nagyméretű képernyőkön, kivetítőkön vagy a vállalkozás standján elhelyezve, hogy még jobban kiemeljék a márkát.

Összefoglalva, a logóanimációk kiváló lehetőséget nyújtanak a márkák számára a versenytársaktól való megkülönböztetésre és a márkaidentitás erősítésére. Az animációk életre keltik a logókat, segítenek hatékonyabban közvetíteni a márka üzenetét, és mélyebb kapcsolatot kialakítani a fogyasztókkal. A folyamatosan növekvő digitális zajban, ahol az emberek naponta számos márkával találkoznak, az animált logók segíthetenek kiemelkedni a tömegből.

>> Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani ezt a posztot!

Legfrissebb blog bejegyzések