videó  

Animációs márka videók: tippek és trükkök

Animációs márka videókkal szinte minden vállalkozás feldobhatja a kommunikációját, azonban van néhány buktató, amire érdemes odafigyelni.

Animacios Marka Videok

Animációs márka videók készítésével könnyebben felkelthetjük a célközönségünk figyelmét és megkülönböztethetjük magunkat az online térben. Rövid idő alatt hatékonyan közvetíthetünk komplex üzeneteket, elmagyarázhatunk bonyolult folyamatokat. Az animációs videók kreatív és szórakoztató jellege pedig növeli az esélyét annak, hogy a kívánt tartalom eljusson a közönségünkhöz.

Ezzel a bejegyzéssel olyan fontos részletekre szeretnénk felhívni a figyelmet, melyekre érdemes odafigyelni, hogy minél professzionálisabb videóid legyenek.

Hogyan tervezzünk professzionális animációs videót?

A legjobb kiindulási alap, ha van egy videó marketing stratégiánk, aminek segítségével tudatosan és következetesen tervezhetjük meg videóinkat. Ha ez még nincs, akkor érdemes átgondolnunk mi a célunk a videóval, és legyünk tisztában célközönségünk igényeivel és elvárásaival. Gondoljunk bele, mit szeretnének látni, milyen stílust preferálnak. Az üzenetünk legyen rövid és tömör, könnyen érthető. Az animációkat úgy alakítsuk ki, hogy azok illeszkedjenek a márkánkhoz, könnyen felismerhetőek legyenek. Végül, az animációs videóinknak nem csak szórakoztatniuk kell, de hasznos információkat is kell szolgáltatniuk, hogy a fogyasztók jobban megértsék milyen előnyökhöz juthatnak egy adott termék, szolgáltatás által.

9 tipp, amire érdemes figyelni

  • Kezdés: Az első néhány másodpercnek kiemelt jelentősége van, hiszen ha itt nem sikerül felkelteni a figyelmet, akkor könnyen elveszthetjük a közönséget. Fontos, hogy egyből derüljön ki, kikhez szól a videónk, és milyen probléma megoldásában nyújt segítséget. Érdemes kreatív és figyelemfelkeltő vizuális elemeket is használni, amelyek azonnal megragadják a figyelmet. Például élénk színekkel, dinamikus mozgásokkal vagy érdekes kompozíciókkal könnyebb felkelteni az érdeklődést.
  • Videó script: Minden videó esetében van egy nyers tartalom, és egy üzenet, információ amit át szeretnénk adni. Ezek alapján készül a videó szkript, ami a kész animációs videó közben olvasható és hallható lesz. Egy jó szövegíró pontosan tudja, hogyan kell úgy kialakítani a szöveget, hogy az a lehető legrövidebb, érdekesebb és informatívabb is legyen. A szöveg nem lehet lényegesen több, mint amit a videó elbír, és a márkához illeszkedő nyelvezettel, stílussal kell rendelkeznie.
  • Történetmesélés: Használhatunk rövidebb, közvetlen történeteket a márka, termék vagy szolgáltatás bemutatására. Egy jó kis történet segíthet abban, hogy érzelmi kapcsolatot alakítsunk ki a közönség és a márka között. Például, ha mondjuk egy cukrászdáról van szó, egy rövid történetben bemutathatjuk, hogy a cukrászat alapítójából hogyan lett szenvedélyes cukrász, milyen érzelmi indíttatást kapott a nagymamájától, és hogyan szerezte meg a titkos receptúráit. Így a közönség jobban tud azonosulni a márka mögött tevékenykedő emberekkel, és erősebb érzelmi kötődést alakíthat ki a termék vagy szolgáltatás iránt.
  • Márka arculat: Fontos, hogy a márka logóját, arculati színeit, fontjait, alapvető vizuális elemeit használjuk az animációkban is, hogy a videó könnyen beazonosítható legyen. Az arculati elemek használata segít abban, hogy a videó összhangban legyen a többi márka érintkezési ponttal, ezzel erősítve a következetes márkamegjelenést.
  • Intro és outro: A videó elején és/vagy végén ha megjelenítjük a márka logóját 1-2 másodperc erejéig, azzal professzionális hatást kelthetünk. Fokozhatjuk az eredményt, ha animált logót használunk. Az intro és outro keretezi az animációs márkavideót és nagyban segít a márka beazonosíthatóságában.
  • Zene: A megfelelő zene és hanghatások nagyban hozzájárulhatnak a videó hangulatának és üzenetének erősítéséhez. Fontos, hogy illeszkedjenek a márkához, a témához és csatornához, ahol megjelennek.
  • Szövegkiemelések, feliratozás: A szövegkiemelések segítenek a nézőknek követni a videót, ill. jobban rá tudják irányítani a figyelmet a fontosabb üzenetekre. Ha a social media felületeken szeretnénk megjelentetni a videókat, akkor nagyon fontos, a feliratozás, hogy némítva is értelmezhetőek legyenek.
  • CTA: Minden videónak tartalmaznia kell egy világos CTA üzenetet. Kérhetjük például, hogy látogassanak el egy weboldalra, vagy töltesenek le egy katalógust, információs anyagot, űrlapot stb.
  • Lezárás: A videó végén össze kell foglalni a legfontosabb pontokat és ismételni kell a CTA üzenetet. Egy jól megtervezett lezárás segíthet abban, hogy növeljük a konverziós rátánkat.

Összefoglalva, az animációs videók hatékony eszközei a látványos és emlékezetes márka kommunikációnak. Ezek a videók képesek érzelmi hatást gyakorolni a nézőkre, így nagyobb figyelmet és több reakciót generálnak. Az animációs márka videók készítése során fontos figyelni a márka arculati elemeire, a videó elején a figyelem megragadására, a végén a tudatos lezárásra és a szöveges tartalom kialakítására is. A profin megtervezett és kialakított animációs márkavideókkal erősíthetjük a márkánk imázsát és marketing céljaink elérését is.

>> Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani ezt a posztot!

Legfrissebb blog bejegyzések