honlap  

WordPress weboldal készítés előnyei 7 pontban

Bár ma már szinte senkinek nem kell bemutatni, azonban felmerülhet a kérdés, miért is olyan népszerűek a WordPress honlapok. Ebben a bejegyzésben összeszedtük a legfontosabb érveket.

wordpress-weboldal

A WordPress a világ webhelyeinek közel egyharmadát látja el, a kis személyes blogoktól a nagyvállalatokig. A CMS az angol Content Management System, azaz „tartalomkezelő rendszer” kifejezés rövidítése. A CMS lényegesen leegyszerűsíti egy honlap létrehozását, szerkesztését, illetve általános kezelését. Az egyik legismertebb tartalomkezelő rendszer a WordPress CMS. Az alábbiakban 7 pontban foglaltuk össze a WordPress weboldal készítés előnyeit.

1.Fejlesztői háttér

A WordPress igen komoly piaci részesedéssel rendelkezik. A Builtwith felmérése szerint a világ legjobb 100 ezer honlapjának 28%-át WordPress weboldal teszi ki. A piaci részesedésnek köszönhetően nagyon sok WordPress szakember van, így nem kell attól tartani, hogy ki vagyunk szolgáltatva egy adott szolgáltatónak. Természetesen az nem állítható, hogy minden WordPress-re specializált fejlesztő egyforma tapasztalattal rendelkezik, de az egész biztos, hogy nem egy nagyon speciális programnyelvet igénylő rendszerről van szó.

2. Bővítmények

A WordPress több, mint 54 ezer bővítménnyel rendelkezik. Ezek között vannak egészen egyszerűek és olyanok is, amelyek komplex folyamatokat képesek menedzselni. Ráadásul nagyon sok bővítmény ingyenesen használható. De még a fizetősek ára is lényegesen kedvezőbb, mintha nulláról kellene lefejleszteni őket.

3. Óriási sablon választék

wordpress-weboldal-készítésEgy kezdő kisvállalkozásnak ez nagyon előnyös tud lenni, hiszen fillérekből létre tud hozni egy honlapot. Arra azért mindenképp érdemes figyelni, hogy a kiválasztott sablon mikor lett utoljára frissítve, hiszen, ha régebben hozták létre és nem frissítik, akkor előfordulhat, hogy nem lesz kompatibilis a legfrissebb WordPress-szel és bővítményekkel, biztonsági követelményekkel. A másik probléma, ami fel szokott merülni egyes sablonoknál, hogy rengeteg beépített funkciót tartalmaznak, jóval többet, mint amire általában szükség van, és ezek összességében lassítani fogják az oldalbetöltést. És végül az sem mindegy, hogy milyen visual builder-t használnak a sablonok, mert ezek is lassíthatják a betöltési sebességet.

4. Egyedi kialakítás

A másik megoldás természetesen az, ha mindjárt a kezdetektől egy adott márka igényeire van szabva a honlap. A webdesign, az oldalak felépítése, funkciói mind aszerint lesznek kialakítva, hogy mire van szüksége az adott honlapnak. Egy egyedi WordPress weboldal készítés esetén gyakorlatilag nincsenek korlátok, és ez hatalmas előny egy márkahonlap létrehozásakor.

5. Biztonság

Sajnos ma már nem igazán van olyan honlap, amit ne lehetne feltörni. A WordPress honlapok piaci részesedésüknél fogva nyilván egy nagyobb célcsoportnak számítanak. Azonban a megfelelő biztonsági intézkedésekkel a támadások legnagyobb része elkerülhető. Ilyenek a rendszeres frissítések, a megfelelő tárhelyszolgáltató kiválasztása, a biztonsági beállítások, megfelelő jelszavak használata.

6. Könnyen kezelhető admin felület

A WordPress eredetileg blogoláshoz készült, leginkább ennek tudható be, hogy más platformokhoz képest a mai napig lényegesen egyszerűbb egy WordPress weboldal tartalomkezelő felülete. Könnyen áttekinthető, logikusan felépített és felhasználóbarát funkciókkal rendelkezik. Ilyen a képek beillesztése, formázási lehetőségek, bővítmények és sablonok integrálása. Nem volt még olyan ügyfelünk, aki ne tanulta volna meg gyorsan a használatát.

7. SEO 

A WordPress honlapokat nem csak a felhasználók, hanem ami legalább ilyen fontos, a Google motorok is szeretik. Így, ha egy honlapon nem csak az a cél, hogy tetszetős legyen a design és átlátható a tartalom, akkor további Google szempontokat is érdemes figyelembe venni.

Összefoglalva, a WordPress weboldal készítés ideális megoldás, ha gyorsan kell egy lenyűgöző, bárki számára könnyen kezelhető, menedzselhető honlap.

>> Ha tetszett, ne felejtsd el megosztani ezt a posztot!

Legfrissebb blog bejegyzések