Színház az egész világ…

Csokonai arculattervezés

… és mi is játszunk benne. A debreceni Csokonai Nemzeti Színház olyan egyedülálló intézmény, amely arra hivatott, hogy a térség (de azon túlmutatóan is) kulturális és turisztikai központjává váljék. Ezért is fontos, hogy a minden szempontból kiemelkedő intézmény jól megkülönböztethető, célkitűzéseivel harmonizáló arculattal és kommunikációval jelenjék meg.

A színház felújításának és újranyitásának ténye kiváló alkalmat kínált az intézmény újrapozícionálására. Ebben a márkaépítési folyamatban az egyik legfontosabb feladat az intézmény vizuális- és kommunikációs arculatának megújítása, amely összehangolja a Csokonai Színház rezidens/partner együtteseinek, további játszóhelyeinek megjelenését is.

Koncepcionális terveinkben tehát az egységes intézményi arculat kialakítása arra az alapvető elvárásra ad megoldást, amely a Csokonai Színházat mint umbrella brandet értelmezi. Tekintettel arra, hogy a művészeti arculat és a programszerkesztés a többműfajúságra épül – fontos, hogy a játszóhelyek és profilok majd egyértelműen beazonosíthatóak legyenek a vizuális kommunikáció során.

Az image (évad), illetve produkciós kreatív megjelenésekkel alapvetően egy olyan – a korábbiaknál frissebb, egységesebb és „kortárs” hangot – terveztünk, amellyel nem csupán a Csokonai Színházba járó törzsközönséget, de azokat a rétegeket is lehetséges megszólítani, akik korábban nem-, vagy csak nagyon ritkán látogatták az előadásokat.


Legfrissebb híreink