„Színház az egész világ…

…és színész benne minden férfi és nő. Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár életében.” Mi is állandóan új szerepben játszunk – most például a Székesfehérvári Vörösmarty Színháznak készítettünk új arculatot.

Az arculati munka mellett továbbá elkészítettük a 2013/14-es évad kommunikációját is, amelynek apropóját az adta, hogy a társulat új tagokkal bôvült. – A Vörösmarty Színház április 17-ei, budapesti sajtótájékoztatóján bemutatták a társulat új tagjait: Cserhalmi Györgyöt, Földes Esztert, Törőcsik Franciskát, Varga Máriát, valamint a Nemzeti Színháztól Székesfehérvárra szerződő Gáspár Sándort, László Zsoltot, Makranczi Zalánt és Radnay Csillát.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta: a színház vezetője elé azt a célt tűzték ki, hogy teremtse meg, építse fel azt a vidéki színházat, amelyet „a színháznak” lehet a következő évtizedekben nevezni, az ehhez szükséges kereteket biztosítják. Szikora János igazgató kiemelte: Székesfehérváron nem egyszerűen egy új színházi évad kezdődik, hanem egy új színházi időszámítás. „Olyan falak között játszunk, ahol nem kisebb személyiség játszott, mint Déryné és Petőfi Sándor” – emlékeztetett, kiemelve, hogy itt szólalt meg először Shakespeare magyar nyelven, a Lear királyt játszották. „Szeretnénk ezt a szellemi és művészi rangot visszaszerezni ennek a színháznak” – fogalmazott Szikora János, hozzátéve, hogy egy színházban mindig az ott együtt dolgozó művészek teremtenek korszakot.

Mint mondta, a jövő évadot a művészi sokszínűség és a műfaji sokrétűség jellemzi. A Vörösmarty Színház a 2013/2014-es évadban a nagyszínpadon Rideg Sándor Indul a bakterház című komédiáját és Shakespeare Lear király című tragédiáját is bemutatja, mindkét darabot Bagó Bertalan rendezésében.

Mark Twain-Döme Zsolt-Szurdi Miklós Koldus és királyfi című musicaljének ősbemutatóját is láthatja a közönség Szurdi Miklós rendezésében, Alain Boublil-Claude-Michel Schönberg A nyomorultak című musicaljét pedig Szikora János állítja színpadra. Mihail Bulgakov Mester és Margarita című regényét Hargitai Iván rendezésében viszik színre, Móricz Zsigmond-Háy János Sárarany című művét is műsorra tűzik, az ősbemutató rendező-koreográfusa Horváth Csaba. A stúdiószínpadon Moliere A fösvény című komédiáját szintén Hargitai Iván állítja színpadra, David Pownal Mesterkurzus című színművét Cserhalmi György rendezésében mutatják be. A Pelikán Kamaraszínházban Tasnádi István Cyber Cyrano című darabját Tóth András állítja színpadra, Faragó Béla-Matuz János Netti és a kincses sziget című zenés mesejátékának ősbemutatóját pedig Matuz János rendezi. (forrás hirado.hu)

 

 


Legfrissebb híreink