Szombaton indul a Tánchónap!

A május 23-án induló Tánchónapnak köszönhetően majd lépten-nyomon összefuthatunk kedvenc művészeink, táncosaink képével: a Magyar Nemzeti Balett társulata egy időre ugyanis „kiköltözik” Budapest forgalmas utcáira.

Az egy hónapig tartó programsorozat stílszerűen balett-előadással indít az Erkel Színházban – a Seregi László által koreografált balettparódiát, a Sylviát láthatja majd a közönség szombaton. Az előadás előtt kerül sor a Seregi-díj átadására is, mellyel immáron harmadik éve jutalmazzák a legtehetségesebbnek tartott aktív koreográfust.

Ezzel egy időben egy, a Tánchónaphoz kapcsolódó, nagyszabású fotókiállítás is nyílik, melynek részben a másfél éve újranyílt Erkel Színház, részben pedig Budapest köztere ad otthont. A repertoárdarabok emblematikus jeleneteit megragadó képek két igen híres, magyar fotográfus nevéhez köthetők: Emmer László és Gács Tamás munkájának köszönhetően azok is megízlelhetik a műfaj, a tánc szépségét, akik ezzel intézményi keretek között nem találkoztak.

„Megragadni egy megismételhetetlen pillanatot, állandóságra bírni a változót, fényre és árnyékra írni a mozdulatot – minderre képes egy jó táncfotó. Megörökíti a nyughatatlanságot, az energiát, az egyediséget.”

A 2014/15-ös évadot és a Tánchónapot egyaránt záró előadásnak, a Karamazov testvéreknek is az Erkel Színház ad otthont. A szabadság, anarchia, Isten, felelősség kulcsszavak köré rendezett Eifman klasszikust nyolc alkalommal láthatja a közönség júniusban, a Magyar Nemzeti Balett előadásában.


Legfrissebb híreink