GYFZ új arculat

A Győri Filharmonikus Zenekar számára készített új arculat a város, a zene és a közösség összefonódására épül.

Az animált logó koncepció inspirációja a zene-víz- játék „trió” volt: egy vízzel teli membrán alá hangforrást helyeztünk (a felvételen a GYFZ egyik előadása szólt), így a koncertet vizualizáltuk játékos módon, a zenekar szlogenjét („Mindenki játszik”) megtartva, a víz segítségével. Hiszen Győr a találkozások városa a folyók révén, a zene rezonanciája pedig mintákat rajzolt a felszínre, amely végül az emblémában öltött testet. A logók színvilágát a Rába felszínén visszatükröződő Radó szigeti fák képe és a belváros tornyainak korrodált rézfelületei inspirálták, megragadva ezzel a város hangulatának esszenciáját. A víz fodrozódásában utalás található a régi logóban szereplő karmesterre, ami mindamellett, hogy tiszteletteljes gesztus, egy stílusos dinamikát is ad az animált logónak.

Az új arculat az aktuális évad kreatív kampányával együtt jelent meg. Az új évad a Megtartva gondolatának jelentése köré épült. „Pontosan kifejezi azt az irányvonalat, amely meghatározza a társulat előtt álló időszak minden pillanatát. A pandémia miatti elzártság felerősítette az egymásrautaltság és bizalom fontosságát, megmutatta, hogyan kell rugalmasan és hatékonyan alkalmazkodni a „karantén-korszak” kihívásaihoz. A félbemaradt szezon teremtette vákuum után stratégiai partnerként kell megőrizni a közönséget, azt a közösséget, amely annak a szeretetnek a forrása, mely elengedhetetlen része a Győri Filharmonikus Zenekar elismert működésének. Meg kell tartani azt a rangot és szakmai színvonalat, melyet az elmúlt évek kitartó munkájával együtt elértek, erre a biztos alapra épül a közös folytatás.”

Az arculattervezés során használt komplementer színcsíkon a kék és zöld „szomszédok”, ebben a harmóniában dinamikusan is építik egymást. Ez a színvilág a fotókon is szerepet kap, a natúr képek fényelése és szaturációja visszaköszön az összkreatívon.

A kreatívokon a társulat tagjait látjuk bensőséges kapcsolatban hangszereikkel. A meghittség azokat a pillanatokat idézi, melyek a művészt a hangszeréhez, a zenéhez, a zenekari élményeihez fűzik.

Bővebben