Zala Zone arculattervezés

Ügynökségünk készíti a Zalaegerszegen épülő egyedülálló járműipari tesztpálya arculatfejlesztését. A projekt névadáson, a logón, az irodai arculaton túl egy teljes kommunikációs arculat kialakítása a cél.

Közép-Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű beruházásaként olyan központ épül benzinkutakkal, szállodával és egyéb kiszolgáló létesítményekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy akár hetekre, hónapokra ide költözve a térség országaiban működő járműgyártók tesztelhessék autóikat.
Zalaegerszeg 250 hektáros területet biztosít az északi ipari parkjában, illetve 3,1 milliárd forintot fordít az előkészületekre a rendelkezésre álló területi operatív program forrásaiból. A pályán egyebek mellett önjáró, tehát vezető nélküli autókat tesztelnek majd mesterséges körülmények között. A kormány 35 milliárd forintot biztosít állami forrásból az építkezéshez.

A létesítmény azon túl, hogy alkalmas lesz a hagyományos mellett az autonóm, önjáró, azaz vezető nélküli járművek tesztelésére, hozzásegítheti Magyarországot azon céljának eléréséhez, hogy ne csak a járműgyártásban, hanem a fejlesztésben is élen járjon.

A tesztpálya közvetve és közvetlenül 350 magasan kvalifikált munkaerőnek biztosít majd mérnöki, kutatói, fejlesztői állást, továbbá a projekt Zalaegerszeg és Zala megye oktatási rendszerét is befolyásolja, erősíti, kihat a szakiskolai képzésre és a műszaki felsőoktatásra is.

Többek között felgyorsítja az R76-os gyorsforgalmi út építését, mely végre közvetlenül összeköti a zalai megyeszékhelyet Budapesttel. Az R76-os az elképzelések szerint többet jelent majd, mint autó és út kommunikációja, hiszen technikai paraméterei alkalmassá teszik autonóm járművek tesztelésére, intelligens közvilágítás és forgalomirányító lámpák, leválasztható sávok is „tartoznak” majd hozzá.

Bővebben