Animációs videó készítés

Mozgásba hozzuk a márkákat

animációs videó

Ismerős a helyzet?

 • Túl bonyolult, vagy túl sok üzenetet kell átadni
 • Alacsony konverziós eredményeket produkálnak az online kampányok
 • Fontos lenne jobban kitűnni a piacon
 • Túl nagy kihívás megértetni a fogyasztókkal miért a mi termékünk a legjobb megoldás
 • Nehéz figyelemhez jutni a kommunikációs zajban

Az animációs videók használatának előnyei

Szintlépés a márkakommunikációban

Emlékezetesség

A vizuális elemek mozgatása, az érzékszervek magasabb szintű bevonása révén sokkal nagyobb figyelmet ragadhatunk meg, ami egyben emlékezetessebbé is teszi az animációkat, segítve a fontos üzenetek tényleges átadását, megjegyzését.

Költséghatékonyság

Az élőszereplős videókhoz képest az animációs videók jóval költséghatékonyabbak, hiszen nem kell számolni a színészek, helyszínek, forgatási eszközök költségeivel.

Könnyű érthetőség

Komplex folyamatok, komplikált termékek, szolgáltatások esetén remekül alkalmazhatók, hiszen lényegesen leegyszerűsíthető és élvezetessé tehető általuk a megértés és az üzenetátadás.

Online használhatóság

Az animációs videók ideálisak az online térben történő felhasználáshoz. A közösségi média platformokon, weboldalakon és más online csatornákon keresztül könnyen használhatóak és megoszthatóak, növelve az elérést.

SEO előnyök

Az animációs videók képesek megnövelni az oldalon töltött időt, ami egy fontos rangsorolási tényező a Google szemében. Ha a látogatók több időt töltenek az oldalon, az azt jelzi a keresőmotorok számára, hogy az oldal tartalma érdekes és releváns.

Életre kelt történetek

Az animációs videók fajtái – tartalom szerint

Termékbemutató videók

Ezek a videók kiválóan alkalmasak arra, hogy segítsenek a vállalkozásoknak bemutatni termékeiket, szolgáltatásaikat, és élményszerűen képet adni a fontos jellemzőkről, előnyökről és használatról.

Promóciós videók

Az animációs videók hatékonyan használhatók az online csatornák, értékesítési helyszínek, vagy éppen közlekedési eszközök digitális felületein, különleges ajánlatok vagy promóciók bemutatására.

Márka videók

Ezek a videók segítenek az üzleti vagy non-profit márkák építésében, bemutatva a márkák értékeit, küldetését és fő üzeneteit közönségük számára.

Üzleti prezentációk

Látványosan animált infografikákkal, animált elemekkel sokkal dinamikusabbá tehető bármely prezentáció, ami nyilván nagyobb nyitottsághoz és mélyebb megértéshez vezet.

CSR videók

A videók segíthetnek a társadalmi vagy céges kezdeményezések, jótékonysági programok és CSR projektek bemutatásában.

HR videók

Az animációs videók segíthetnek a vállalat munkakörnyezetének és kultúrájának bemutatásában, megkönnyítve az új belépők onboarding folyamatait.

Animációs szolgáltatásaink

Nemcsak elmeséljük, hanem életre is keltjük a történeteket

2D animáció

A 2D animáció a leggyakoribb animáció típus, itt a mozgások kétdimenziós síkban, vízszintesen és függőlegesen zajlanak. Ez a megoldás gyakorlatilag az összes tartalomhoz jól használható. A 2D animációk lehetnek egyszerűbbek és bonyolultabbak is, a karakter választástól, a háttér kidolgozottságától, valamint a mozgások összetettségétől függően. A stílust és színvilágot tekintve gyakorlatilag bármi megvalósítható, ami illeszkedik a márka arculathoz.

3D Animáció

A 3D animációban a tér három dimenzióban jelenik meg, ami a mozgásokat még valóságosabbá teszi. A karakterek és a tárgyak háromdimenziós modellek, és a kamera bármely irányba mozoghat. A 3D animáció legnépszerűbbek promóciós és termékbemutató videók esetében, amikor fontos, hogy a termék jellemzői jól láthatók legyenek.

Motion graphics

A motion graphics (mozgó grafika) olyan animációs technika, amikor statikus grafikai elemeket (pl. logók, szövegek) animálunk. Remekül alkalmazható információk ábrázolására, történetmesélésre, bármilyen tartalomtípus megjelenítésére. Ide tartozik a logó animációk is, amelyeknek különböző fajtáik lehetnek és szinte minden márka esetében alkalmazhatók.

Hibrid animáció

Amikor az animációt és a forgatott élő felvételeket keverjük, akkor beszélünk hibrid animációról. Ez a kombináció magában hordozza az animáció és a normál forgatott videók előnyeit is, és kiválóan használható promóciós, termékvideókhoz, magyarázó videókhoz és gyakorlatilag minden olyan esetben, amikor forgatott anyag áll rendelkezésre. A végeredmény kifejezetten egyedi és emlékezetes élményt tud nyújtani.


Reklámfilm készítés

A klasszikus image spottól a termék/projekt/referencia filmeken keresztül a műsortámogatói spotokig széles lehetőségei vannak a filmkészítésnek – az biztos, hogy a reklámfilm a leghatékonyabb kommunikációs eszköz. Ha nem a legnagyobb nemzetközi, illetve hazai márkákról beszélünk, akik folyamatosan jelen vannak az elektronikus médiában, akkor fontos megjegyezni, hogy a reklámfilm készítése mindig nagy lépés egy cég életében. Hatékonysága – megfelelő média megjelenés esetében – megkérdőjelezhetetlen. A filmkészítés bármilyen formája az egyik legizgalmasabb feladat – a professzionális előkészítésre (kreatív koncepció, szinopszis, story board, mood board, ppm, technikai feltételek, stb.) szánt idő és energia mindig megtérül a produkció során. A filmes produkciók jellegétől függően különböző filmgyártó cégekkel, produkciós irodákkal, filmes szakemberekkel vagyunk kapcsolatban, hiszen egy komolyabb filmforgatás “sokemberes” munka és számos terület képviselője szükséges a sikeres megvalósításhoz.

Hogyan dolgozunk?

01

Koncepció és tervezés

Az első lépés mindig egy jó ötlet kidolgozása. Meg kell határozni a videó célját, a közönségét, a stílusát és a történetét.

02

Storyboard készítése

A storyboard egy képes forgatókönyv, ami meghatározza a videó alapvető vizuális tervét, a jelenetek sorrendjét és a mozgásokat.

03

Dizájn és illusztráció

Ebben a szakaszban kerül sor a karakterek, hátterek, és egyéb vizuális elemek kiválasztására, megrajzolására, stílusozárára.

04

Szövegírás és hangfelvétel

A videó szkriptben leírjuk a narrációt, a párbeszédeket és a hanghatásokat. A szkript alapján készül el a hangfelvétel, amely lehet narráció, szinkronszöveg vagy akár zenei aláfestés is.

05

Animálás

Itt az összes előkészített elemet mozgásba hozzuk. Ez lehet 2D vagy 3D animáció, stop-motion, vagy bármilyen más technika.

06

Hang és zene hozzáadása

A videóhoz hozzáadjuk a hangfelvételt, a zenei aláfestést és a hanghatásokat, hogy teljes legyen az élmény.

07

Vágás és utómunka

A videót véglegesítése, a jelenetek összevágása, utómunkálatok zajlanak itt, mint például színkorrekció, effektek hozzáadása stb.

08

Végső jóváhagyás és exportálás

A végső videót átnézése, ügyfél általi jóváhagyása, majd exportálás a megfelelő formátumban.

Miért érdemes minket választani?

Egyedi animációk különleges márkáknak

Hisszük, hogy minden minőségi márka egyedi, így az animációiknak is tükrözniük kell ezt az egyediséget, a márkára jellemző arculati megjelenést. Egyedi megoldásaink biztosítják, hogy videóink megfeleljenek ügyfeleink elképzeléseinek – és megragadják közönségük figyelmét.

Teljeskörű szolgáltatások: ötlettől az átadásig

A magával ragadó videók elkészítését széleskörű szolgáltatási palettánkkal biztosítjuk. A karakterek tervezésétől, vagy kiválasztásától kezdve a forgatókönyvek megírásán át, az animálásig, feliratozásig, narrációig mindent kézben tartunk.

Versenyképes árak, kiemelkedő megjelenés

A kiváló minőségű animáció nem kell, hogy extra költségekkel járjon. Versenyképes árainkkal professzionális, kiváló minőségű animációs videókat hozunk létre, amelyek valódi értéket képviselnek a kommunikációs térben.

Gyors átfutási idő, hatékony projektmenedzsment

Az idő pénz, és mi mindkettőt tiszteletben tartjuk. Hatékony folyamataink garantálják a gyors átfutási időt, így megbízóink magabiztosan valósíthatják meg stratégia elképzeléseiket, vagy alkalmazkodhatnak a hirtelen fellépő változásokhoz.

Gyakran ismételt kérdések

 • Mennyibe kerül egy animációs videó elkészítése?

  Az árképzés nagymértékben függ a videó hosszától, valamint hogy teljesen egyedileg kialakított vagy stock karakterrel kell dolgoznunk. Mindezek függvényében az árak jelentősen változhatnak.

 • Milyen hosszú időt vesz igénybe az elkészítés?

  Az elkészítési idő függ a videó hosszától, a bonyolultságától és az ügynökség aktuális terheltségétől. Átlagosan 2-4 héttel érdemes számolni, de árajánlat adáskor minden esetben a vállalási határidőt is pontosítjuk.

 • Milyen információkat kell megadnunk a videó elkészítéséhez?

  Első körben egy briefet küldünk, amelynek során pontosan bekérünk minden információt ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni a munkát. Szükségünk lesz nyers tartalomra, a videó típusától függően pl. termékleírásra, ill. minden esetben arculati anyagokra, pl. logóra, színkódokra, stb.

 • Milyen formátumban kapom meg a kész videót?

  A videót mindig abban a formátumban adjuk át, amit előzetesen egyeztettünk. Online felhasználás esetén jellemzően mp4 formátumban, televíziós csatornákon történő sugárzás esetén pedig .mov vagy .mxf kiterjesztéssel.


Tovább a projekt oldalra

Díjaink

KM blog

2024.01.11.

Animációs márka videók: tippek és trükkök

Animációs márka videókkal szinte minden vállalkozás feldobhatja a kommunikációját, azonban van néhány buktató, amire érdemes odafigyelni.

2023.11.11.

Hogyan készítsünk hatékony videó marketing stratégiát?

A videó marketing stratégia készítése nem csupán a videók létrehozását jelenti, hanem azt is, hogy megértjük, hogyan illeszkednek a videók a márka általános marketing tevékenységébe.

HELLO, FEJLESZTENÉD A MÁRKÁD?

Írj nekünk