Kiadvány­szerkesztés

Minőségi kiadványok, igényes márkáknak

Ht 01 Slider Crop New 2

Mitől lesz magával ragadó egy kiadvány?

Tipográfia

A typográfiánál a fontkészlet kerül meghatározásra. Definiálni kell az elsődleges és másodlagos betűtípust, valamint ezek kapcsolódásait. A címek, alcímek, leadek, felsorolások, idézetek egységes stílust kell kapjanak. Az egész typográfiánál azonban kiemelten fontos, hogy ne csak szép, hanem olvasható is legyen a szöveg. Az olvashatóságot számos részlet befolyásolja: a betűméret, tördelés, hátterek, sortávok stb.

Képkoncepció

A vizuális elemeknél a színek, minták, részletek összhangja teszi kellemessé a látványt. Professzionális képanyag nélkülözhetetlen a kiadványokgoz. A profi fotós által készített fotók használata a hitelességet növelik. Azonban a fotóhasználat esetében is fontos az egység, a stílusozás. Gondoljunk csak a beállításokra, hátterekre, filterekre.

Infografikák

Az infografikák egyre fontosabb eszközei nemcsak az offline, hanem az online kiadványoknak is. Információs zajban élünk, egyre kiélezettebb a harc a fogyasztók figyelméért. Így szükségszerű, hogy a szárazabb vagy bonyolultabb tartalmakat is könnyen érthető és szórakoztató formában adjuk át. Gyakorlatilag bármilyen felsorolás, történeti áttekintés, összefoglalás, adatelemzés megjelenítése feldobható infografikával.

Tartalom

A vizuális megjelenés és a tipográfia mellett természetesen a kiadványok tartalma is lényeges része a kiadványoknak. A jól megírt tartalom az olvasók számára releváns, fontos vagy éppen szórakoztató kell hogy legyen. A szórólapok marketing szövegének és a márkamagazinok natív tartalmának előállításában egyaránt ügyfeleink rendelkezésére állunk.

A kiadvány­szerkesztés lépései

01

Előkészítés

Felállítjuk a projekt csapatot, valamint felmérjük a pontos igényeket a kiadvánnyal kapcsolatban. Meghatározzuk a projekt fő sarokpontjait  és közösen meghatározzuk a határidőket.

02

Kilövés

Terjedelmesebb kiadványok (katalógusok, márkamagazinok, céges brosúrák, éves jelentések) esetén egy tartalmi összefoglalót készítünk. Majd kialakítjuk a kiadvány tartalmi egységeit, sorrendjét, felépítését.

03

Borító tervezés

Vitathatatlanul a legizgalmasabb rész a borító tervezése, kialakítása. Egy borító sok esetben igazi mestermunka, a művészet és a kreativitás találkozása. Büszkék vagyunk arra, hogy számos prémium márka és irodalmi alkotás megjelenését segíthettük borítóterveinkkel.

04

Layout tervezés

Itt a kép és szöveg aránya, valamint az arculati keretek határozzák meg az oldalak design tervezését. A borítótervezéssel kezdődött izgalmas alkotófolyamat tovább folytatódik, ahogy a belső layout oldalról oldalra láthatóvá válik.

05

Lektorálás

A nyelvi lektoroké a főszerep, hogy a végeredmény tördelési és stilisztikai hibáktól mentes minőségi tartalom legyen. Amennyiben több nyelvű kiadványról van szó, az operátorok elkészítik a nyelvi mutációkat és azokat is kiküldjük.

06

Nyomdai előkészítés

A jóváhagyott layout tervek képanyagait részletesen kidolgozzuk és a lehető legmagasabb minőségben előállítjuk. A nyomdai specifikáció alapján elkészítjük a nyomdai fájlokat és átadjuk őket a nyomdának.

Díjaink

KM blog

2022.07.17.

Az arculati kézikönyv készítés legfontosabb elemei

Ahhoz, hogy egy márka professzionálisan kommunikáljon, nem elég, hogy jól nézzen ki, különleges és szerethető legyen, az is nagyon fontos, hogy mindezt következetesen és egységesen tegye minden felületen.

2022.02.03.

Logók és fontok – az ötféle betűtípus a logótervezésben

Amikor logót, vagy arculatot tervezünk, akkor bonyolult üzeneteket, értékeket, tulajdonságokat kell megfogalmaznunk a lehető legegyszerűbb formában.

2020.10.13.

Így könnyű figyelmet kapni – a 8 legnépszerűbb infografika típus

Az emberek vágynak az érdekes tartalmakra, de a túl sok információ elől viszont már menekülnek. A jó hír, hogy minden tartalom érdekessé tehető, ha megfelelő formában tálaljuk őket.

Projektek

HELLO, FEJLESZTENÉD A MÁRKÁD?

Írj nekünk